Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SPARA OCH SLÖSA

 

Halva dagen

är redan gången

 

bortslösad på

hushållsgöromål

 

ordning och reda

är min trygghet

 

den enda jag haft

sedan barndomen

 

att hantera min ångest

dölja den i det rena

 

ångest som ingen såg

ingen ser bo i mig

 

jag är en bra skådespelare

 

ett kamouflagemålat fordon

som rullar fram över hinder

 

för att fånga ljuset

skymtande i fjärran

 

bortslösade timmar

i önskad ensamhet

 

skulle ha sparats

till mig och skrivandet

 

där skit får vara skit

alla dörrar vara öppna

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-07-17 17:37



Bookmark and Share


  M.Eta
Tid för att skriva får man ta sig. ”Lite skit i hörnen är bättre en ett rent helvete” heter det ju.
2018-07-19

  Magdalena Eriksson VIP
stunden räckte till en bra dikt om eget space...
det vi ger uppmärksamhet växer... tror jag viktig tid att se saker sådana de är.
har slösat min tid idag i hallonland. blev lycklig!
2018-07-18

  Fulbergarn
Enkelt och snyggt
2018-07-18

  Blomma-Stjärna VIP
nog många, särskilt bland kvinnor, tror jag, som kan känna igen sig här - vilken ventil poesin är! - men det är inte så fel att i ensamhet plocka och dona och rensa och torka och vem vet om dikten skulle blivit till om du inte hade förmiddagens hushållsgöromål ( "bortslösade timmar" ) - - - ;-) ?
2018-07-18

  Niliboy
Javisst är det skönt ibland, att slappa lite, men värmen här är jobbig. Har bett om moln å svalka!
2018-07-18

  Öknens Ros VIP
så mycken vånda och oro som kan rymmas inom människan.
2018-07-17

  Peter Stjerngrim VIP
Kramar om ...
2018-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP