Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är en apa

En människa
Ett civiliserat djur
En som kan sköta sig
En som slipper sitta inlåst i en bur
Måste bara ha haft världens tur
Kunde ju lika bra ha fötts och blivit till
en kackerlacka
Men hade jag gjort det så hade jag blivit
riktigt sur
Eller hur
Så jag insisterar
Jag är en apmänniska
En murare som bygger på en och annan
liten mur för andra att bli inlåsta i
medan jag själv är helt fri
Ja, det här är livets melodi
För nu börjar vi om igen

Jag är en apa, en människa som kan rapa
och gapa och ligga och lata medan jag
av solens varma strålar håller på och lapa
Jag kan också älska och hata
Men jag föredrar att älska då jag hatet
redan har ratat
Kastat bort då hatet aldrig bådar gott
Bara en massa olycka på sin lott…

Ken Cassel
13/7-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 167 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-07-13 14:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel