Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hedern

 

Jag mötte nyss
en skamfilad man

Iförd säckiga kläder
och solglasögon

Han såg så uppgiven
och tuktad ut så jag
undrande hur det
stod till

Jag såg att han darrade
när han pekade ut
en man som predikade
för en jublande mobb

Det är skam sa han
som går segrande
fram




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 319 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2018-07-13 16:47

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väl funnit med ordet 'skam', ett virus, en farsot som människan kampat med så länge, en 'skam' som effektfullt följs upp med 'mobb'.
2018-07-14

  Kungskobran VIP
Det handlas i sista minut
av en som ser bakom och tilltafsad ut....

2018-07-13

    Elisabeth Nilsson VIP
En vardagsbild i dessa valtider, väl beskriven.
2018-07-13

  Larz Gustafsson VIP
Alla politiker är besudlade.
2018-07-13

    ej medlem längre
Den skamfilade mannen var utan skam, i valårstider dundrar skammen fram
2018-07-13

  Larz Gustafsson VIP
Är det predikantskrået du attackerar?
2018-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten