Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medliden frånvaro

Klingande gro lägger årors ro till hamnens tro.

Slingrande grönska täcker varje strå och uns av gammal sorg.

Lidande göms i fattiga minnens uråldriga avsaknad. 

Nog trodde du aldrig att jag skulle orka hit.

Men allt jag gör nu är långt från alla de tröttas ro.




Fri vers (Fri form) av Gena
Läst 292 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-07-14 01:18



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Det är något märkligt med den tredje raden i min läsning. Först fastnar jag för “fattiga minnen”, fattiga i betydelsen “små ekonomiska omständigheter”, och lite för snabbt är tanken kring uppmärksamhetsekonomi där . Ja, vad krävs att minnas ett lidande? En stor, en kanske övermäktig fråga. Kanske en handling som skjuvar vår tillvaro, en aning, kanske till början på i en omärklig riktning eller kullvälter den. Nästa stopp är den där avsaknaden som kanske alltid funnits där, avsaknaden om att riktningen pekade åt ett ansträngande håll.
Men också att sakna, som rubriken antyder. Måntydigheten väcker tankar.

2018-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Gena
Gena