Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mina de förlorade tjugo år i SVERIGE


Sorgträdet växte till gigant

 

Jag!
Äter upp mig inifrån och utifrån

Tömmer på energin ur mitt liv ut
Fyller tomrummet , zonerna i mitt hjärta med ensamhet

Pustar!
Pustar djupet!

Ser ingen än mig själv hela vägen
Ser ingen som passar in i tomrummet

Sorgen från tjugo år i mitt liv!
Hängde jag i fönstret den dagen kom jag till Sverige

Ensamheten!
Annonserade jag på poeter och min lägenhetsdörr

Solen gick upp och ner i de tjugo år
Ingen tänkte på min sorliga liv

Dörrklockan ringdes av Jahves vittne
Men INTE av gud, en annan religion eller demokratin

Sorgträdet växte till gigant
Fönstret åldrades med sorg

Jag åldrades ensam
Jag åldrades tillsammans med ensamhetsguden

Jag vattnade sorgträden med ensamhet
Jag putsade fönstret med ännu mer ensamhet

Jag lagade mat med sorg och ensamhet
Jag la mig i sängen med sorg och ensamheten

Ensam ringer klockan i min vardag
Ensam talar jag till de 24 vägarna och sex tak i min lägenhet

Man få mer sällskap i andra delen i världen än Sverige
Man känner sig ej över given än i Sverige

Svenskarna är VÄLDIG STOLTA över sin flyktingmottagande
Flyktingarna( inte de ekonomiska) dör av ensamhet

Svenskarna påstår att de bryr sig!
Hur då? 

 

 

 





Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 378 gånger
Publicerad 2018-07-14 11:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP