Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bättran och Sämran

I min jämtländska födelseby

vet jag att det fanns ett talesätt;

"Bättran och Sämran"

Innebörden i detta

var att det fanns vissa människor

som såg sig lite finare än de andra,

och på sättet hörde till "Bättran"

Vi har nu ett val framför oss

i vår svenska by i världen

Även i detta sammanhang

kommer det att bli ett val

mellan Bättran och Sämran




Övriga genrer (Satir) av Valter Örn VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-07-14 15:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP