Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du följer den andre hem

 

När vi lämnar krogen
och jag känner isande
smärta i min kropp

Nästa gång vi ses
gråter du bittert
över ditt val

Jag kan bara gå
vidare till nästa krog

Dricker mig bort
från livet




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 345 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-07-14 16:18

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Petter Wingren
Smärtans hål i en våt själ
2018-07-16

  Bodingen VIP
Alkohol löser inga problem men det gör fan inte mjölk heller...
2018-07-15

    ej medlem längre
Starkare än 97%..Gripande
2018-07-15

  alicja lappalainen VIP
Staropramen är gott!
2018-07-14

  AKT VIP
Sorgliga rader. Bättre lycka nästa gång.
2018-07-14

  Stefan Albrektsson
Vackert i all sin "enkelhet" och med ett stort stråk sentimentalt (i den goda betydelsen) vemod (á la Tom Waits "San Diego Serenade" https://www.youtube.com/watch?v=7hbC-_79p7I eller Elvis Costello "I want you" https://www.youtube.com/watch?v=Gs46ZemsNDk&frags=pl%2Cwn ). Snyggt!!

2018-07-14

  Cikoria Blå VIP
Inlevelsefullt.
2018-07-14

  HenrysDotter
Kort,bra och realistiskt sammanfattat över fel val i livet.
2018-07-14

  Larz Gustafsson VIP
10 Han svarade: Om du bara visste vilken underbar gåva Gud har i beredskap åt dig, och om du anade vem jag är, skulle du i stället be mig om det vatten som leder till liv.

11 Men du har ju varken rep eller hink, sa hon, och det här är en mycket djup brunn. Varifrån ska du få det vattnet?

12 Du är väl inte större än vår förfader Jakob? Kan du ge mig bättre vatten än det som han och hans söner och boskap tyckte så mycket om?

13 Jesus svarade att de som dricker av det vattnet snart blir törstiga igen.

14 Men det vatten jag ger dem, sa han, blir en ständig källa som väller fram inom dem och som alltid flödar med evigt liv.

Detta citerade jag från Johannesevangeliets 4:e kapitel.
2018-07-14

  Larz Gustafsson VIP
Dricker man av det "vattnet" blir man törstig igen.
Vad man behöver är det levande vattnet från Jesus (Johannes 7:37-38).
2018-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten