Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lyss i Natten, Lyss i dagen, Lyss i staden, Lyss i skogen för i skuggan råder ljuset bäst. Någon älskas någonstans utan att förstå. Intet ska vara oss givna, Alltet ska vara oss givna - Bild privat.


Natträden var stilla och jag älskar dig oändligt -










oavsett

månen och blänket
genom skogens tystnad och tjärnens djup
vill jag varsamt linda in Nattfågelns död, lidande och liv
uti sommarkransen just där Storlommen lyfte vingspannet
med töret, stjärnblodet och skogshallonens mörker
för att aldrig stillas i dig -

Ja, Natträden var stilla och jag älskar dig oändligt -

oavsett

Hussvalans flykt och ängens torrblom
genom dom brandgula ljuden
brådbrant inuti rådjurshjärtat mitt
vill jag spillas ur mitt gömsle
för att alltid stillas i dig -









(+)












Fri vers (Fri form) av J-M
Läst 460 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-07-18 15:45



Bookmark and Share


  Ronny Berk
En text jag tycker om, ja !

2018-07-22

    Peter Söderqvist
Naturlyrik när den är som vackrast.
Bilderna som lever i denna text är magiska.
2018-07-20

    ej medlem längre
Vill så gärna återvända gång på gång till denna underbara text som med djup lindar in en längtan som inte kan stillas. Dina nära ord och bilder väver ett mjukt nät av nätter.
2018-07-19

  Kozo
Oändligt vackra bilder.
2018-07-19

  Viksten
En vacker text
Väl utmejslad
En fullträff
2018-07-18
  > Nästa text
< Föregående

J-M
J-M