Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förtappade talesätt




Ej heller högmodet orkade
hålla uppe sig längre

När det började brinna
i knutarna

Man ska inte ro över ån
efter vatten

Det fick högmodet erfara

Att den som gapar efter
mycket ofta mister hela
Stycket

När den snavade över
sin eget tre kilos fläsk

-lägg som låg i vägen
För karriären

Då den rott ekan i land

Och den gravida hunden
vilade under parksoffan

Anade ugglor i mossen
suckade tungt

Och tänkte sina egna
Hundtankar i väntans
tider

Medans högmodet som
ju lovat guld och gröna

skogar till sig själv
tog igen sig

I barnens lekstuga

Som sprang in till
villan och ropade

Pappa,pappa det
Sover en främmande
Gubbe i lekstugan

Han gick ut med barnen
Men såg ingenting och
Kände inte igen sig

Trots att det ju var hans
eget högmod som låg där
på golvet och snarkade

Ibland är det så jobbigt med
Barn som har så himla mycket
fantasi och hittar på allting

Mellan himmel och jord
Jäkla ungar

Ruskade på huvudet och
gick in för att fortsätta skriva

På sitt viktiga tal inför kommande
kommunfullmäktige möte. ..

* * *
då tiden var knapp
och viktig att förvalta

där ingen barnslighet
på något sätt fick störa






Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-07-15 05:22



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Ett gott ord på
vägen borde inte
göra någon förlägen
istället ju lyfta, inte alls
göra nå´n klyfta och barn
ser ju oftast något bra som
de vill ta fram och dryfta.
2018-07-15

  Kungskobran VIP
Jag är så betydelsefull jag
det finns ingen viktigare än jag
alla borde lyssna på mig
för jag vet alltid bättre än dig
jag..jag...jag....jag


Fint skaldat av dig
2018-07-15

  Stefan Albrektsson
Snygga transformationer och gott nybegangnande (hohoho) av ordstäv!
Slutet blir väldigt coolt med det sovande högmodet som högmodet själv inte känner igen som sig själv (vilket påminde mig om att jag för eviga tider sedan skrev en högmodig haikutentett https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1815118 )

2018-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP