Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kysst av universum... 10


Stormvarning

 

 

 

Mot turkosskimrande dansande hav skiftar himlen i rosa och violett bakom fjärran hotfulla blåsvarta moln, där den uppiskade smörgula fronten uppkäftigt tonar upp sig. 

I den sista flämtningen av den bortdöende solens blixtrande strålar förvandlas den till en framrusande snövit lavin som väller in över land när vinden friskar i.
Luften är mättad av saltvatten och tång.

Över den smaragdgröna kokande vattenytan rusar vågornas tusentals vita gäss i vild panik mot tryggheten i land. Fräser och spottar i väsande protester när de fångas upp av de gråskummande vattenkaskader som dånande slår mot de kala klippornas bedrägligt rosa mjukhet och drunknar.
Innan vattemmassorna tungt rullar ut igen. Sökandes efter nya offer.

Inför de ödsliga viddernas oändlighet utkämpas den eviga kampen om herraväldet över hav och land. Över storm och stiltje. Över liv och död. Än en gång.

Stormvarning utfärdas för Stångehuvud.


EvelynFalkMöller

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Evelyn Falk Möller VIP
Läst 497 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-15 06:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Evelyn Falk Möller
Evelyn Falk Möller VIP