Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte underligt egentligen att det är så svårt att komma till ro nog för att sömnen ska kunna få infinna sig när den bäst behövs ...


Lika lätt som det är att ...

... undergräva tilliten
hos våra barn
för vuxenvärlden i allmänhet>
och
för den ena
eller den andre
föräldern i synnerhet

lika lätt är det ej
att återuppbygga
densamma

vare sig det gäller
tilliten till
vuxenvärlden i allmänhet
eller
vad gäller 
för pappa
eller
för mamma

En stilla outgrundlig oro
infinner sig stundom 
inom hela mig
inför
hur svårt det synes vara
för dem som 
våra barns rättigheter
ytterst har som skyldighet
att försvara
och tillse
att de under 
sina uppväxtår
får sin känsla av  trygghet
oförstörd bevara

utan egennyttiga
manipulationer
från föräldrar
som saknar
varje gnutta insikt
om vad deras barn
verkligen behöver

och som utnyttjar
alla situationer
som händer och sker
till att få det mesta
vinklat och omdefinierat
på det sätt som
deras egennytta
primärt bäst stödjer

Föräldrar som
i varje publik situation
genom skicklig
framställning och presentation
gör att de som kan
och har till uppgift
att se, stävja och förebygga
de oegentligheter
och annat som med tiden
för barnen kan bli fel
vilket händer och sker
inte ens ser eller vill se

Men ibland
händer det att
även skickliga
presentatörer
går lite för långt ...

och med lite tur
blandat med 
mycken skicklighet
blod, svett och tårar
kan då de som kan
få underlag nog
för att se till
att barnens rättigheter
tillgodoses fullt ut ...

Tack och lov!

Just nu hoppas jag
innerligt 
av hela
min själ och mitt hjärta
att det är vad som nu 
är på väg att ske
och att kampen
för mina älskade 
stora men ännu små
äntligen ska
kunna få ta slut ...

 

 

_________________________

Publicerad tidigare här i juni 2012
Hoppas på energi nog för att utveckla dessa texter
up to date - men budskapet i sig är utan bäst före datum

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-07-15 19:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP