Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför

Så länge vi får det vi längtar efter blir det ointressant och så fort vi förlorar det vi har blir det dödsviktigt för oss. Varför är det så?




Övriga genrer av Mayssa
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-07-15 21:17



Bookmark and Share


  Mayssa
Magica vad tror du själv?
Dela gärna med dig av dina tankar :)
2018-07-29

  Magica VIP
Det behöver väl inte alltid vara så?
2018-07-29

  Gunnar Hilén VIP
"iakttaga" med två t
2018-07-17

  Gunnar Hilén VIP
Vi ser det genom att iaktaga varandra...bry oss om att fråga hur vi mår med varann...genom att ha gemensamma drömmar och planer för framtiden. Annars har relationen somnat.
2018-07-17

  Mayssa
Ja Gunnar, visst är det svårt med de frågorna?

Jag tror att man tar varandra för givet och det är därför tror vi ibland att det vi har, har vi för alltid. Vi glömmer oftast att alltid och även aldrig finns inte.

Exakt som du säger, kärleken måste vårdas, men hur ser vi det när vi tror på evigheten?

Tack att du delar med dig av dina tankar :)

2018-07-17

  Gunnar Hilén VIP
Kanske "ointresset" är en omedveten flykt undan rädslan att förlora det vi fått. Att det är lättare säga att man tappat intresset än att tillstå sin rädsla för att mista. Ibland säger man att när man känner på sig att det ska ta slut, så avslutar man hellre själv än blir bortkastad. Kanske man fått det man sökt lite för lätt...att man glömt bort att kärleken måste vårdas. Det är svårt att älska efter att passionen lagt sig...om den öht funnits. Kanske man inte vet vad kärlek är. Kanske man inte kan älska. Svåra fråga. Bra fråga.
2018-07-16

  Mayssa
Varför är det så tror du Larz?
2018-07-15

  Larz Gustafsson VIP
Motörhead uttryckte det så här: "The chase is better than the catch"
2018-07-15

  Mayssa
Tack Peter att du delar med dig av dina tankar :)
2018-07-15

  Peter Stjerngrim VIP
Vi lever i en sådan tid ...
Många gånger leder det till att vi väljer in människor i vårt liv - såväl vänner som intimare relationer - som det inte gör allt för ont att mista ...
Oftast är det först när någon vi älskar ryckts ifrån oss och livet som insikten infinner sig om att vi ska vara rädda om dem vi tycker om, älskar och bryr oss om ... emedan de fortfarande finns kvar!
2018-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Mayssa
Mayssa