Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

min dag att födas



jag skulle vilja skriva
direkt
in i ditt hjärta
värma
direkt in i din värme
jag behöver älska dig
jag behöver att du behöver mig
ändock
så många som vill ha mig
så många som snarar
utan varsamhetens
lära känna
men
de lysande
de ovetande
de sargade av livet

de som friar med sina öppna händer
de som bereder väg där de själva redan gått
de som vill räcka ut handen
de som skrattar i olyckan till sist

så hände det sig ur alldeles ingenting
att jag blev firad till livet
för att jag redan finns
och
jag fick veta att jag bävas av ett inomhav helt inom mig
när de dukade fram ur utflyktskorgen
och tog fram och slätade ut
mjukt störtande vällde tsunamivågen fram och ville svämma sig
som vattenfall och kaskader ur min syn
ur mina ögon
för jag såg glädjen
jag såg medmänskligheten
jag såg att de såg och accepterade

mig

åh, jag fick så mjukt och innerligen veta att jag bär ett inomhav inombords
så höll jag ner ögonlocken med mina fingrar in under glasögonen
och jag behöll dem
alla mina glädjevätande våta vågor
och jag kände dem välla fram och åter
igen
förundrad och rik är jag av vetskapen
om människokärlekar och att människor har egna levande inomhav inombords




Fri vers (Fri form) av glasa VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-15 22:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

glasa VIP