Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Igenkänningstecken på att någon vill verka för bra för att vara sann,är en gud i teorin och djävul i praktiken.


DEN FALSKE VÄNNENS INTENTIONER

Den som vårdslöst och/eller
i sin naiva godtrogenhet
lämnar ut uppgifter om sig
själv och sina förehavanden,
kan komma att få se dessa
utnyttjade,förvanskade och
bestulen på det som kan
anses åtråvärt.

Förtroendet byggs upp genom
förtroliga samtal som med en
terapeut,där det offret säger
kan komma användas emot
henne,oftast förljuget.

Han fiskar gärna i de farvatten
där hans offer fallit överbord
och söker råd och vägledning.

Nätspecialist och intrigmakare
med många manipulerade aktörer,
förses var och en med sin uppgift,
och inte sällan spelar han ut dem
mot varann,för att bli av med dom
när de gjort sitt.

Näthatare och nättroll,
är inget emot
en sådan nätfiskare.

Hal som en ål,listig som en råtta,
snabb som en iller,tålmodig som en
spindel i sitt nät och falsk som en
Jude som låssas vara ointresserad
av en fördelaktig affär,
sådan är hans natur.

Det är en Gargantua som äter
människors själar,
eller varför inte en vampyr
som leva av människoblod.

Men en dag får han "fel firre" i nätet
som istället dras åt kring honom själv.

*






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 439 gånger
Publicerad 2018-07-15 23:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP