Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

All världens blommor

Om all världens
blommor förstod
att tala samma språk

visade varandra
hänsyn
tog tillvara
olikheter

såg varandra
som en enda
världsbukett

med sin skönhet
i den rika variationen
av former och färger

om blommorna
insåg att de
tillsammans
hade fått grepp om
den enda långsiktiga
överlevnaden

kunde de tala
ett och samma budskap
till alla folk i alla länder
bjud in genetiskt
hur långt som helst
den som är dig olik
men låt gå den som är
din kopia

eller låt stanna
i en helt annan del
av buketten

det är inte variationen
som hotar livet
utan likformigheten





Fri vers av Petter Wingren
Läst 231 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-07-16 10:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren