Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om att känna sig ensam, eller som en slängd hund i en småort.


SLÄNGT

Kärleksparet pussas
Och målar fönster i snötäckta busskurer
Som fönsterna man vinkar genom
När man saknar någon
Som fönsterna man längtar genom
Ser bilder genom, på nedmonterade cyklar i slängda diken
Slängda ord om slängda kläder i återvinningsstationerna
Slängda skivor
Slängd mat
Slängda relationer
Det finns så många slängda saker, som bara tas till sopstationer
Eldas upp, eller äts upp av en ledsen hund utan koppel
I bangladesh, eller i trelleborg, eller i mej
Utanför ica, utanför coop och netto
Sitter tusen hundar i tusen koppel
Och väntar på att någon kanske, kanske ska klappa lite på dem
Ge dem lite kärlek så att de inte ska glömma bort
Att kopplena bara är fiktiva och de är inte fångar, de är bara lite slängda
Men inte för att eldas upp utan för att räddas
Räddas från längtan genom fönster och från små gubbar i små radhus i små städer med små belopp av självömkan, av hund klappningar av hjärtklappningar




Fri vers av Svante.
Läst 292 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-16 21:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Svante.

Senast publicerade
SLÄNGT
JULKLAPPAR
* Se alla