Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag är fan livrädd.



värmebölja över världen
vi boardar ett flyg till
och låtsas som det regnar

på teven ljuger män
som aldrig fick en kram när dom var små
hade deras pappa berömt deras teckning hade de sluppit crasha helsingfors idag

förr kunde jag skita i det
köpa en 152:a HM-klänning för att distrahera mig från tillvaron

nu bränner solen min hud
och jag är fan livrädd




Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 653 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2018-07-17 00:17



Bookmark and Share


  Magica VIP
Ja, tyvärr blundar alltför många för sanningen. Miljön håller på att gå under och vi med den. Djuren svälter och dör av törst. Värmen tar kål på såväl djur som människor.

Alla har vi ett ansvar, så även på individnivå att försöka att påverka, att förbättra allt vi kan för miljön och det NU.
Det är inte på lek längre. Det är allvar!

Varför ska det få finnas så mycket flyg och varför VÄLJER så många att flyga till varmare länder denna sommar då det är värsta värmen hemma i Sverige?! Ren och skär ignorans och egoism. Jorden håller på att gå under och människor kan med att fortsätta att blunda. Katastrof!

Viktig ämne du tar upp!
2018-07-23

  Respons VIP
Rädslan för männen som träffades i Helsingfors känns fullt befogad. Miljöhotet tränger sig på och det hjälper inte shoppa sig glad. Insiktsfullt och skrämmande!
2018-07-18

  Annie b'larsson VIP
Ja, det bör man ju vara. Samtidigt älskar jag att det är som i Spanien. Men vintrarna är också konstiga. Människan måste våga göra något åt miljöförstöringen. Många bäckar små, tänker jag. Om alla gör något litet. "Det måste gå".
2018-07-18

  Blått Norrsken VIP
Mycket bra text om naturen och livet och om hur små vi faktiskt är inför enorma katastrofer.

Men lev i nuet . Morgondagen har sitt i sitt sköte. Det vet vi ingenting om och lika bra är det.
2018-07-18

  Peter G VIP
Bra text!
Lättast är att blunda. Att finna rationella bortförklaringar, det ligger i människans natur.
Kanske är vi sådana för att vi är rädda för att vara rädda?

2018-07-17

  walborg
Visst är man rädd. Detta är inte normalt!!!
2018-07-17

    Lars J
Utmärkt skrivet och viktigt ämne, bra!
2018-07-17

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Man blir rädd. Bra skildrat.
2018-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP