Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem i hela världen kan vi lita på ...


Vill så innerligt gärna ...

... kunna berätta allt
bara för dig

Men min erfarenhet
talar för
att det bör jag ej

Vare sig för dig
eller någon annan

Ty när man levt
det liv jag gjort
i smått och stort
blir det lätt 
tämligen skevt

eftersom inte ens
jag själv
kan
greppa
se och förstå
hur allt det
jag upplevt
egentligen hänger ihop

Det är därför 
jag blott 
sipprar ut
en liten bit i taget
utifrån ett urval
av det som för stunden
känns relevant

Hur mycket det blir
beror i hög grad på
om huruvida du är en
bekant
vän
eller den dig
som är ämnad för mig

Men om du är okänd
för mig
väljer jag ett mer
generellt sätt
att berätta om
vad jag redan
sett och ser
utifrån de erfarenheter
livet mig över tiden givit
och för var dag
mig ännu så ger

Dock skulle jag vilja
att allra helst
kunna skilja
bättre på
vem 
som är min verkliga vän
och dem som så ej är

för att veta för vem
jag kan berätta
utan
kryptering
eller 
att behöva översätta

Men allra högst
min innerligaste önskan är
att kunna få berätta allt
okrypterat och utan undantag
för den dig som är ämnad för mig
och som jag håller så oändligt kär

Vet dock inte hur
jag min allra högst önskan
ska kunna uppfylla
när jag ej ens ännu vet
vem du är ...

 

 

___________________________

Publicerad här tidigare i juni 2012

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-17 11:01



Bookmark and Share


  M73
Jag tror det skulle vara spännande lyssning..
2018-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP