Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skyller på vädret ... - När den tillkom och publicerades här tidigare i juni 2012 ... Idag är dessa delar av detta flöde något många av oss längtar efter ...


När det regnar ...

... här där jag bor
börjar  det med 
några få små stänk
som efter en stund
upphör helt ...

Passar då på 
att smita ner
till centrum
för att handla

När jag kommit halvvägs
öppnar sig himlavalvet
fullständigt hämningslöst
och regnet bara vräker ner

Söker skydd i
en liten  tunnel
i avvaktan på att
det ska avta något
innan jag fortsätter
min promenad

Det som sedan händer
är en av två olika saker
som brukar hända
när jag är utan paraply
och det är försent att vända

Det ena är
att det blir uppehåll igen
och jag fortsätter mot centrum
Efter något hundratal meter
öser regnet åter ner
och jag ger upp
allt motstånd
genom att så där
alldeles uppgivet fånigt le

Det andra är
att det bara fortsätter
ösa ner
mer och mer och mer
vilket leder till
att jag vänder tillbaka
hem igen
Men det enda som då
kan få mig att le
åt eländet
är tanken på att få
byta om till torra kläder igen
och krypa in i
en varm och skön morgonrock

Skulle någon hemma 
tycka att det är väldigt akut
med inköp som fyller deras behov
står det dem fritt att själva ge sig ut ...

Tittar ut 
genom mitt fönster
och konstaterar  stillsamt 
för mig själv
att idag stannar jag inne
och att det enda som 
skulle kunna få mig
till att ge mig ut
vore om det 
en sådan här dag
rätt otänkbara hände

- Att den du som är ämnad för mig
ringer och säger var du är
och att du vill träffa mig ...

Då finns det inget oväder
i världen
som skulle kunna 
få mig att ens tveka
för en endaste liten sekund
att ge mig ut och iväg
för att få möta dig ...

Men idag är det
en sådan dag
då jag väljer att stanna inne
och drömma lite mer om dig

med en växande förhoppning
inom
om att du kanske, kanske
just idag 
som en kompensation
av tillvarons ougrundliga makter
råkar hitta hem till mig ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-07-17 13:05



Bookmark and Share


  AKT VIP
En vacker beskrivning av vädret och sinnelagets kopplingar.
2018-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP