Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I kretsloppets smältande degel


Ord tankar och gärningar
på gott och ont som drunknar

Och sedan torkar fast
klibbigt i värmeböljan

Solens kraft från det blå
som får oss att lite förstå
hur de har det i Afrika. ..

Och längta till snörika
svala trakter med gran
skog som ej brinner utan

Gnistrar med sina vita
Pälsmössor på . ..

Kanske minns man ännu

hur det var att genomlida
Värmen?

För mycket av det heta är
aldrig bra

Om det inte rör sig
om ren passionerad
Kärleks låga

För det kan väl aldrig
bli till utdragen plåga?











Fri vers av Sefarge VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-17 18:51



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Jag bodde i södra Kalifornien i flera år,
så här var det jämt större delen av året, det var bara skönt.
2018-07-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärt och bra diktat! Vi fick sommarvärme så vi teg och önskar nu regn.
2018-07-17

  Viksten
Bra skaldat
2018-07-17

  Fulbergarn
jag behöver en dos vinterkyla
2018-07-17

  Larz Gustafsson VIP
Jag har varit i Afrika (Etiopien) 2 ggr. I landets huvudstad Addis Abeba var det för det mesta runt 30 plus. Men det var aldrig fuktig och tryckande luft. Det beror på att staden ligger så pass högt över havet. Inte lika högt som La Paz i Bolivia, men högt.
Klimatet var behagligt.
Men på natten blev det smällkallt.
2018-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP