Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan Taube, kan ...

Oj, oj! Hallå! Mina kära!
Ett mönster har öppnats för näven!
Undan sordin!
Fram likt Ferlin!
Skyndar att skriva det dära...
Pennan i handen den högra
sig sneglar burdust till mitt öga...

Är den ogin...

Nej den är fin...
Dock, solospratt båtar mig föga...
Men stålpennan ger
mig en chans skriva mer!
Jag klottrar ner
vad redan sker!

Ferlin han så talande klänger
på gyllene böljande ord.
Mina de fördröjer och kränger
innan de når ombord.
Skrivglädjen i diktvärldens vimmel
låser upp port och sal
ty längs skrivpennan upp till dess himmel
går vägen som till bal...















Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-07-18 16:12



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Så bra!
2018-07-21

  lodjuret/seglare VIP
Ibland vet fantasin inga gränser, den både dansar och glänser, far kring i sin historia, sätter på sig sprätt i gloria, i läsaren nog sin vän ser...
2018-07-19

  limerick
Härlig poesi!
2018-07-18

  Viksten
Bra där
2018-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt