Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Socialtjänstens janusansikte

Socialtjänsten är en plats
där jag som hjälpsökande människa
känner mig delaktig i alla diskussioner
som rör mitt eller mina barns liv
jag blir alltid bemött med respekt
de anställda lyssnar på mig
och reflekterar vänligt och uppmuntrande
på det jag säger
jag har makten i mitt liv
och får hjälp med det jag behöver
jag känner mig trygg och stärkt

Socialtjänsten är en plats
där jag känner mig reducerad
från att vara människa till att bli klient
de anställda ser sig som experter
på hur jag ska leva mitt liv
eller hur jag skall bete mig mot mina barn
de pratar ofta om mig när jag inte är med
kommer överens om saker
som jag inte förstår
eller känner mig främmande inför
jag känner mig maktlös och rädd




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-07-18 05:45



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
andlös.
skicka t socialen omgående!
Du bjuder en tydlighet som utan att förlöjliga visar hur många upplever sin situation.
Jättebra. Gillar hur du skriver så på gräns t ironi men ändå inte. önskedröm-sanningen i två stycken . Grymt!
2018-07-18

  Blomma-Stjärna VIP
en dikt jag önskar ska ramas in och finnas i varje socialtjänstemans rum - dessutom tryckas ut och ligga framme för dem som sitter och väntar på sin tur att komma in och få - hoppas! - hjälp!
2018-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP