Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FiskarDeckarTrion, kap. 4

 

 

 

Gerhard Gammelgädda hade sett det mesta mellan himmel och jord dyka upp häri ångermanländska krokarna. Därmed blev hundraåringen föga förvånad när på hitomsidan älven just hade slagit sig ned trion med inbitna fiskare : gubben, mannen, pojken. Samtidigt på bortsidan visade sig trenne 33-åriga damer med synnerligen brokiga sysselsättningar : en bitsk kriminaljournalist, en vacker akvarellmålare, en utsliten undersköterska. Uppifrån älgjaktstornet såg Gerhard hur fruntimren misstänkte fiskarna för att betrakta deras systerskap som fiskar. Från samma horisont hördes herrlaget Harr-Gärs-Id dividera damernas tendens att se tjuvfiskare bakom minsta tuva. "Som en hopplöst modern tennismatch, tämligen ovinnbar" tänkte Gammelgädda gäspigt, och dömde ingen.

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-07-18 10:54



Bookmark and Share


  Anya VIP
Här gör du berättelsen lite tyddligare. Jag är med. Spännande med dessa tre kvinnor.
2018-08-08

  TrollTörnTrappan VIP
Jomenvisst, Gerhard och Hjärta passar ju fint (klingande) ihop!! Om än mina tidigare gerharder (såsom Gerhard Grävling) har varit mer hard or harsh, medan gammelgäddan tycks mycket mindre angelägen att sluka upp allt o alla = nöjdare och fridfullare av sina hundra visa år som han förmodligen blivit - om än stundvis enormt förvirrad och ingalunda särskilt hemma i nuet han heller.
2018-07-30

  Stefan Albrektsson
Denne Gerhard vinner mitt hjärta omgående!!! Kastar man fram sentenser som "Som en hopplöst modern tennismatch, tämligen ovinnbar", och detta utan att döma någon, har man min respekt!! Dessutom verkar han ha överblick över både trenne fiskare och trenne damer...
2018-07-18
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP