Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Berättelser

Vi lever
våra berättelser
berättar dom
med våra liv

för oss själva
memorerar vi
matar vi
tuggar vi
och sväljer

vi ärver och anförtror
berättelser
målar stämningar
i några penseldrag
slår an en grundton

utan berättelser
ingen mening

se upp
många vill tjäna pengar
och poäng på att sälja in
sina berättelser i våra

se ner
i de stora kollektiva
berättelsernas
djupa floder

se dom flätade korgtråg
som kapsejsat
på flodernas stränder

alla berättelser
är inte lika flytdugliga

att ha mer tillit
än vad som är rimligt
bygger tätare flodkorgar

vi har ansvar
för vår
berättelsehälsa
ett ansvar vi inte
kan frånhända oss

vi kan välja att
kritiskt granska
våra berättelser

eller låta dom följa
en flodfåra genom
omedvetna landskap

vi kan bygga fast oss
på flodstranden i luftslott
av spillror från
flätade korgtråg

vi kan berätta oss sjuka
vi kan berätta oss friska

vi läker inifrån
ju mer fullödigt vi
identifierar oss
med vår berättelse

intill fullständig
överensstämmelse

vi navigerar
i täta korgar

vi är den
berättelse
vi berättar




Fri vers av Petter Wingren
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-07-18 15:47



Bookmark and Share


  Viksten
En utsökt dikt
Välkomponerad
Högsta betyg
Mina känslospröt vibrerar
Mycket bra skrivet
Klass
2018-07-18

  AKT VIP
Många klokheter om att leva livet.
2018-07-18

  Stay Golden
Nothing but maneating flowers
2018-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren