Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tur att man är luttrad ... Ty annars hade jag nog inte fixat en sådan här grej till ...


Illusioner är någonting som ...

... artist- och scenvärlden hör till ...

Att ge sken av 
en grad av kompetens
vilken man ej
i praktiken har

är någonting
som kan få
rätt obehagliga konsekvenser
för den som 
dessa kompetenser
litar till

Det som gör mig förbannad är
när en nära vän
vilken obetänksamt gjort så
ej själv verkligen inser 
eller kanske ens vill förstå

hur förnedrande det känns
för mig

när jag hävdat 
dennes kompetensnivå

men även
förstärkt tillförlitligheten
genom att mitt eget

förtroendekapital
indirekt sätta i pant
så som den garant
jag som person
enligt länge beprövade
tidigare erfarenheter
har varit och för många
så ännu är

vilket gjort och ännu gör
att när jag 
går i god för någons kompetens
och tillförlitlighet
blir det till något av en presumtion
för att denna person
vekligen kan lösa
de problemställningar
vilka gäller i varje 
given aktuell situation

Min vänskap står kvar
men min tillit och mitt förtroende
är ej längre lika självklart
för den person
vilken utsätter mig
för något sånt  här

Dessutom föds 
en liten stilla undran
om denna vän
verkligen vet
vem jag egentligen är

Ty för mig
har livet och allt som varit
gjort att jag 
i smått och stort
bara berättat en liten gnutta
av allt det jag genom åren gjort

Min kompetensnivå
är väsentligen högre
än vad jag någonsin
låtit någon få
en samlad kunskap om

Men för mig
har det alltid gällt
att hålla en så låg profil
som det bara varit möjligt

Även om det nog finns
en och annan 
som tycker att jag 
brer på rejält ändå ...

... Men betänk
hur det då skulle bli
om jag berättade mer ...

Det är bättre att
utlova lite mindre än man kan leva upp till
och sen leverera mer än vad som är förväntat ...

 

 

 

__________________________________

Publicerad tidigare här i juni 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-07-18 22:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Omvänd matematik.
2018-07-20

  BenGust VIP
Visa slutord!
2018-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP