Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utedansbanan, minns den så väl. Så här var det då. Hur är det nu? tror inte jag vill veta. Två äldre systrar som hade mig som dansövningsobjekt. Alla män borde ha åtminstone en storasyster.


Sista dansen

Vinden lekte med ditt hår
din hand runt min nacke
med ditt finger
virade du små lockar i mitt hår

Minns du

Vi sökte alltid varann
vid kvällens sista dans
inte så mycket av kärlek
vi dansade så bra tillsammans

Senare berättade du

-ville inte ha någon full öronslickare
-en kladdande odansant bonntölp
-kände mig trygg med dig
när du körde mig hem

Jag minns att jag tänkte

Var det därför jag aldrig drack någon sprit
när vi var ute,
var det därför jag alltid fick köra hem de andra
var det därför vi aldrig träffade varann

Allt för kvällens sista dans








Övriga genrer av Johan Strömstedt
Läst 258 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-07-18 23:01



Bookmark and Share


  aol
En så talande text om hur du tänkte vem du var bra skaldat,
2018-07-20

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text från minnets arkiv!


2018-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt