Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(P)oetisk transpiration

30 grader i skuggan
utan sans och vett
efter maten, sista tuggan
badar man nästan i svett

denna hetta, helt hutlöst
måste nog ta en simtur
sen sätta telefonen på ljudlöst
och ta en liten tupplur

sova mitt på dagen
är nånting av det bästa som finns
siesta borde vara stipulerat i lagen
när man vaknar mår man som en prins

eller en prinsessa
vi ska ju vara könsneutrala
siesta gör underverk när man behöver sluta stressa
och när det är hett behöver man svala

drycker, helst utan alkohol
rent vatten är det bästa
skål mina vänner, skål
det är klart man kan festa

också på andra drycker än vatten
bara det inte går snett
och man blir alldeles i hatten
för får man bakfylla när det är såhär hett

då har man det inte lätt
då vill man nog helst bara dö
då vet man hur det är i helvetet
man bara ligger, mår skit och är slö

och svettas, ännu värre än normalt
man får ju nästan spader
man skulle ge vad som helst för ett ställe där det är svalt
ett ställe där det inte är 30 grader

men nu har vi inte supit för mycket, hoppas jag
och det är ju alltid ett fritt val
då ska vi inte klaga, snart kommer den dag
när temperaturen igen är mera normal

och oberoende av vad vi vill
trots lovsång, trots protester –
en sån här sommar till
den får vi nog titta i månen efter




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-19 17:15



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
hett läge var det och det lär fortsätta!
2018-07-19

  Bodingen VIP
Ja det är så varmt att lyktstolparna springer omkring och letar efter hundar...buuh..jättegammal... men sann!
2018-07-19

  Språk, hjärna!
Mycket bra hetta i denna:D
2018-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP