Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Famntag

 

Vågorna sträcker
sina fingrar
mot stranden

De blir alltmer pockande
när de kommer längre
inåt land

Havet och stranden
förenas till slut
i en våldsam
kärleksakt

Stranden får andas ut
när
flod blir till ebb

Den glupske
älskaren är
snart tillbaka

Lämnar sina
kärleksbett
som spår i
kustlinjen

En kärleks rand




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 435 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2018-07-19 17:31

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
livfull och hungrig - både naturdikt och erotik!
2018-07-20

  Lottie Ålhed VIP
Naturens urkrafter är oemotståndliga och tål att skildras om och om igen
2018-07-20

    ej medlem längre
Wow!Jag gör Vågen..
2018-07-20

  Stefan Albrektsson
Mycket läckert!! Sinnligt erotiskt!! Och jag påminns om Tranströmers "Ostinato"; havet ..., / tuggar blint sitt betsel av tång och frustar / skum över stranden" (vilket i ljuset av din text också får en erotisk touch).
2018-07-20

  Bodingen VIP
Oj, om man hoppar i och vill bada blir det en trekant ju... ursäkta he he
2018-07-19

  Petter Wingren
Havets rörelser är så tidlösa, som symboler laddade av erotik och andlighet, här är det ett intensivt möte som skildras där havet står för en glupsk älskare, på gränsen till övergrepp.
2018-07-19

  Poeten Salvador VIP
Nere i Skåne äter havet upp kusten
2018-07-19

  Kungskobran VIP
Fin symbolik
2018-07-19

  Fulbergarn
Och aldrig tar det slut
2018-07-19

  Öknens Ros VIP
gillas starkt!
2018-07-19

  Tomas Karlsson VIP
Mycket bra!
2018-07-19

  Jaseph
Vackert och starkt. Gillar diktens erotiska bilder.
2018-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten