Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Midsommarhelgen närmade sig och de sju blomstren var ännu ej plockade när dessa rader tillkom och publicerades här tidigare i juni 2012 ...


När tiden tycks stå still ...

... och man ej 
riktigt vet vad
som ska till
för att det ska
kunna bli
bli som man vill

Då kan det kännas
rätt svårt 
att ensam där
i stiltjen tvingas stå

Ty emedan
tiden för en själv
synes ha slutat
att för stunden
framåt gå

så rusar den
obevekligt på
i den verklighet
som utanför
ens egna lilla vrå
tickar vidare
sekund för sekund
minut för minut

allt emedan 
man ej annat
göra kan
än att hjälplöst 
se på

hur avståndet 
emellan
den subjektiva
och
den objektiva
tidsrymden

ökar 
i samma takt
som självkänslan
minskar

liksom tron på
att det kan bli
ett lyckligt slut ...

Men den tröst
jag känner inom mig
är vetskapen 
och
insikten om
hur lite det egentligen behövs
för att återställa
såväl självkänslan 
som tron på ett lyckligt slut

Ty när den dig
som är ämnad för mig
lägger din kind
intill min
vet jag inom hela mig
att så länge jag 
får vara bara din
finns det ingenting
som kan
förhindra mig
ifrån att 
förpassa otakten
till det som ej längre är

När jag sen ser på dig
och dina vackra ögon
speglar hur våra själar
sätter segel
för att med vår kärlek
till varandra som drivkraft
kunna mötas
i vårt gemensamma
inre och yttre
universum

Det universum
som för oss 
för all framtid är
och så förblir
ej blott bara
i detta vårt
nuvarande liv


Det så innerligt 
sinnligt underbara

utan även i 
alla de efterföljande
som ännu inte är
men vilka kommer 
att kunna komma bli

i oändlighetens
gränslösa
och
för oss
generösa
subjektiva tid

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-07-20 00:43



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Tiden manar obevekligt på.
2018-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP