Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto, renfanan blommar redan


VÄRMEN

jag håller mig inomhus

går bara ut när jag måste

till affären

ta ut sopor

i går kom lite regn och åska

det blev lite svalare

satt en stund på altanen

solen kom tillbaka

då gick jag in igen

stängde altandörren

fläkten gör att det blir lite svalare

luften virvlar runt

någon sa till mig

att fläkten var farlig

man ska inte använda den om det

är mer än 30 grader varmt

så varmt har jag inte inne hos mig

men nästan 28 grader är varmt nog

jag och mitt hjärta mår inte bra i värmen

gör bara det jag måste

annars sitter jag i fåtöljen eller soffan

i sommar hade jag tänkt 

läsa dom böcker

jag har olästa

tyvärr jag orkar inte

ögonen vill inte vara med

inte tankarna heller

sticka och virka

mycket

det har jag också skippat

det jag gör

nr orken finns

det r att sticka

en halsduk av restgarner

det knns bra att göra

behöver inte tnka så ycket

på det jag gör

skönt att bli av ed alla så nystan

so legat i flera år

och jag inte vetat vad jag skulle göra av dom

en ny dag vntar

vad det blir av den

det visar sig nr kvllen

och natten är här

 

anits 20 juli 2018




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-20 09:46



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA värmen har en effekt av att både främja och tära..kram
2018-07-25

  Eva Helene VIP
Känner igen mig i dina ord.
Mycket vacker bild!
2018-07-23

  Larz Gustafsson VIP
Här regnar det i dag.
2018-07-21

  MALVAA VIP
så fint
2018-07-21

  morgonstjärna VIP
värmen tär de flesta!
något som är svalkande kyla ned handlovar och vrister

lägg en näsduk i frysen. det lindrar.

många har stora problem i sommar
bränderna rasar vilt . förfärligt
tack fått läsa. kram
2018-07-20

  Niliboy
Ja, inte är mycket man orkat nu i solen, på efm når solen vardagsrummet å då får får jag väl stänga helt, får se?
Sovrummet ligger då i skugga!
Fint berättat som alltid, ha det så gott!
2018-07-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP