Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

UTAN SUBSTANS


Du får betänka
utvärdera en smula,
vad vill du ha mig till?
Den förra kärleken valde
att fokusera på jobbsök
och sin son.
Jag fick gå.

Du säger nu att ditt hus
tar all din tankemöda,
all energi. Och den fågel
som tittade förbi.
Snart så får jag väl gå...igen.

Är jag som Baloo,
mjuk till sinnes och go?
När han sa till Mowgli
att: 'Jag skall lära dig
allt jag kan!' Kontrade
Bagheera: 'Hah, det lär
nog gå rätt så fort!'

Jag är nog en ytlig person
fylld med befängda idéer
om Jesus, Gud och fan.
Som missljuder på gitarren
nere på stan, sjunger falskt
så ända in i Hälsingland.
Slösar mina pengar på en
massa skit. Varför flyttade
du hit?
Du har dålig hållning,
usch vad du är tjock!
Din stockdumma bock!

Ha ihop det med
lättlurat kvinns,
du går runt som en
charmig prins.
Du är så ful ja rent
förskräckligt.
Ett odjur är vad du är
som lindar kvinnor runt
ditt finger, och sen du
säger att du är kär.

Vill du ha mig så får
du ta mig som jag är.
Ty jag hymlar inte med
min kärlek eller med
min tro på Herren Krist.
Och jag skramlar med
gitarren, absolut det
gör jag visst.
Om jag då sjunger
så väldigt falskt, varför
applådera då?
Då jag undrar smått
förläget vem som är
falsk helt enkelt då?

Du får tycka att mina idéer,
att min tro är hittepå.
Att kärlek och framtidsplaner
med dig min kära bara är
dunster blå.
Jag vet att djupt härinne
i det inre av min rot,
att det jag säger är sant
och riktigt, hoppfullt och stort.

Så vill du ha mig så får
du ta mig med alla brister och alla fel.
Ty jag ser att med dig
min kära, av två halvor vi blir en hel.
Så välj mig före omständigheter,
det ordnar sig, Gud vill oss väl.
Så nu ber jag att bestyren
ska förminskas från nåt stort.
Ber för dig om Herrens hjälp
att du finna skall Frälsningens
Port. För där innanför där
finns det saker, alla verktyg
för att få jobbet gjort.

Skulle du då till äventyrs
och mot alla goda odds,
be mig att bara dra
att försvinna för gott.
Självklart blir jag väldigt
ledsen och nedstämd i min själ.
Jag är ju bara en människa
med brister och med fel.
Till sist jag kommer över dig
och tänker att gott och väl,
då var vi inte ämnade för
varandra, då var det fel.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 289 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-20 10:57



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En shrek ett träsktroll, ... Du vet shrek fick sin prinsessa till sist...
2018-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar