Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ALLA VÄNTA VI PÅ


Över åsens kant dök molnet opp
alla vänta vi på regn och dropp
men vårt hopp det svann
tom blev hink och spann
vidare drev molnet i sitt lopp

Än en dag med bara himmelsblått
har vi dag för dag nu länge fått
torr är mark och äng
torr är blomstersäng
inget regn idag har vi förstått


© Palett




Bunden vers av Palett
Läst 463 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-07-20 20:04



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, denna sommar fick man längta mycket...jag tror att vi fick en liten skvätt i juni och en i juli...fint rimmat...
2018-09-26

  överlevaren VIP
Ja regn är efterlängtat nu, bra skildrat!
2018-07-21

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om längtan efter regn!

Måtte det börja regna snart, torkan medför missväxt, nödslakt och rasande stora bränder.
2018-07-21

  Larz Gustafsson VIP
Nåja, i alla fall lika glad.
2018-07-20

  Larz Gustafsson VIP
Jag är glad och tacksam för temperatursänkningen här i Gävle. Ännu gladare skulle jag bli för regn.
2018-07-20

  Kattfot
Varje dag denna längtan efter regn men... ” ännu en dag med himmelskt blått” ...”torr är mark och äng”
Bra fångat! Du beskriver det svåra läget på ett målande sätt.
Låt oss hoppas på regn imorgon!
2018-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett