Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en välfärdsmacka ?



vilket pris har välfärden ? Om vi tar ett bett i
välfärdsmackan och smakar på verkligheten

ger det många höjda tankebryn och suckar
Det mänskliga och sociala priset för vårt
ekonomiska välstånd drabbar en dag din granne,
dina barn, dina föräldrar, dina vänner eller dig
själv. Det är på tiden att vi inser fakta och
reagerar, för välfärd är mer än pengars värde

Välfärd är att ta tillvara varje individs egenvärde,
att bry sig om varandra, att ge utrymme åt allt liv
Vi lever visserligen i lagomlandet
Sverige, men det är vår tid nu. Individens
Vi är skolade att foga oss, att vara en i mängden,
inte sticka ut, att inte vara besvärliga
Väljer vi att vara en i mängden, bör vi tänka på
att om vi är okritiska blir vi lätta offer, lätta att
manipulera. Under det andra världskriget då
Hitler och Stalin regerade följde en foglig
allmänhet deras diktat, de vågade inte - de
var indoktrinerade

Idag kan vi finna detta fenomen inom religiösa
sekter, familjer eller andra förhållanden. Vi blir
fogliga för att inte förlora t ex släkt, vänner
äktenskap
Hur många är vi inte som fogat oss inför en
släkting eller vän med hotet om att bli utesluten
ur gemenskapen om vi inte sköter oss

Psykisk utpressning är lika skamlig och
vanhedrande som fysisk.

Dessutom kan utpressningen sätta spår
i både kropp och sinne.
i realiteten är vi förlorare
om vi inte är sanna mot oss själva
vi måste stå raka mot den som säger
i vilken skuld vi står, politiker
som manipulerar sina fakta, myndigheter som
inte uppfyller den roll den är utsedd att vara

Något som jag känner som är viktigt är att
ge hopp till de utsatta,
offren för samhällets fyrkantighet !

Gör inte du?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av morgonstjärna VIP
Läst 243 gånger
Publicerad 2018-07-20 23:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP