Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Tankar lördag 21 juli 2018

jag vaknar som vanligt i sextiden

ser ut genom fönstret

det är mulet

fläkten gör att det är svalt i rummet

ligger kvar i sängen

skönt att inte ha några måsten

det har jag haft nog av i mitt liv

en sommar sov jag bara

två högst tre timmar

det var för att få jobb jordbruk

med alla djur och familjen

att fungera

jag fungerade några månader

sen tog det stopp

ingen orkar med sånt en längre tid

nu bestämmer jag själv över min tid

gör det jag vill och tycker om

det finns dom som vill styra mig

det går inte

säger jag nej

så menar jag nej

igår kändes en röklukt

från bränderna ända hit

det såg ut som ett lock låg över byn

nu börjar solenkoa fram ur molnen

vad jag ska göra i dag

det vet jag inte än

blir det inte så varmt

ska jag läsa en bok

jag tar det som det kommer

kanske jag kan sitta på altanen en stund

njuta av den

som det tog sju år att få

kaffet är urdrucket

duschen väntar

sen kan den nya dagen börja

 

anits 21 juli 2018




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-21 09:41



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
fridfull harmoni
2018-07-23

  Eva Helene VIP
Så fint om din morgon!
2018-07-23

  marie ohlson
Jag blev glad och lugn i själen av att läsa dina väl skaldade rader. Fint att du sätter gränser och gör precis det du själv vill.
2018-07-21

  Niliboy
Härligt att vara fri pensionär, å disponera tiden å vila! Sköt om dig Stina!
Hälsar Birger
2018-07-21

    ej medlem längre
Skönt att få göra det man känner för!
2018-07-21

  aol
Underbart berörande skaldat,
2018-07-21

  MALVAA VIP
skönt att inte ha några måsten
´´´´´´´´´´´´´´
hoppas jag någon gång når ditt läge ;)
2018-07-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP