Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagan om Semesterjobbaren ... Brinner Ännu

 

 

 

Halva landet höll på brinna ned. Ett halvt fotbollslag stod berett flygas upp. Det var tredje gången Regeringen ringde till semesterjobbaren och begärde snabbaste insats. Då insåg mannen hur katastrofen varken rörde sig om drömfilm eller sociala dimridåer. Eldsflammorna fyllde verkligen hela skogen snart. Då släppte arbetsnarkomanen greppet om varenda ofärdig kolumn, packade tre mobiler, knäppte hjälmen och joggade ut. Semesterjobbaren skulle hindra folk att hoppa ned i älven, ehuru röken fortfarande torde nå deras kroppar där. Han förväntades snitsla spår längs obefintliga stigar, fram till unik, kollektiv lösning. Semesterjobbaren funderade en sekund till, igen och igen som aldrig tidigare.

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-07-21 15:36



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
För många år sedan, Jaques Tati beredd stod redan, 'Semestersabotören' hette filmen hans, den satte tittare i trans, som värme här före nedan.
2018-07-22

  TrollTörnTrappan VIP
Just så!! Eller mer än tur... Och tänk om fantasin och verkligheten kunde regera tillsammans lite oftare?! - för att inte tala om fantasierna och verkligheterna....
2018-07-21

  Nanna X
Sicken tur att det finns rustade semesterjobbare i dessa skogsbrandstider! Verkligheten regerar stundom fantasin...
2018-07-21
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP