Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardagens hjälte

Du hörde mina suckar vid skrivbordet
Du såg att jag inte hade någon längtan kvar
En ängslan befann sig i mitt bröst
Oron var stor och värkte tungt

Du klappade mig på axeln och log glatt
Du sa att livet vänder snart
Jag skrattade till och vände mig tillbaka
Livet var ett helvete just då

Jag gick hem mot mitt hus
Vägen hem var en tuff expedition
Jag grätt hela vägen
Regnet sköljde enkelt bort mina tårar

Du ringde mig på eftermidagen
Frågade om jag ville följa med på fest
Jag andades ett tungt andetag
Sen svarade jag dystert nej

Låg utslagen i soffan
Orkade inte längre gå
Tårarna kom automatiskt
Sorgen var ett faktum

Hörde ett knarrande i dörren
Sen såg jag dig sitta vid mina ben
Du såg orolig ut
Du lade din han om min panna

Du sade du tänkte stanna här tills du såg mig le
Du sade du kunde vänta hur länge som helst
Du skapade en värme i min trasiga kropp
En värme som skulle rädda mitt liv





Fri vers (Fri form) av Thestream
Läst 314 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-07-21 21:12



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra, tänkvärt och berörande skaldat! En sån vän skulle alla behöva ha.
2018-07-23

    snöö
Du beskriven en känsla så väl, en sådan vän önskar man skulle finnas för alla som behöver den. Och en sådan vän skulle man själv vilja vara.
2018-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Thestream
Thestream