Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Devalvering

Om alla människors
värde sänks
aldrig så lite

motsvarar det
ett gigantiskt ras
av människovärdet
sammantaget

om alla andra
i världen födda
med undantag
av dem som
rankas av somliga
som äkta inhemsk vara

förlorar rejält i värde
särskilt om de vill
ta sig in i vårt land
oavsett av vilken
anledning
devalveras
människovärdet
radikalt

vilket i det långa loppet
kommer drabba alla
av mänsklig ras

det blir då allt lättare
att utsätta varandra
för allehanda
övergrepp
och orättvisor

utan att ens blinka





Fri vers av Petter Wingren
Läst 215 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-22 05:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren