Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kulthus och en schlager


Med utsikt från ett kråkslott
över klotterplank å skrot
klampar man likt rackelmakarkung
som fått näsan svart av sot


Det lutar drar å buktar ut
kring fönster vägg skrubb och dass
men man bör inte reflektera
trots sin säng med halmmadrass


Här samlas på idéer
högar växer snart till berg
men det är dock mitt eldorado
som jag nu försett med färg



Börja dagen med en schlager
syns på skylt som hänger kvar
vid grå entrén till vårat trapphus
likt en fläkt från flydda dar

När man likt en tusenkonstnär
tonat ord samt målat rim
kan det väl hända att man snickrat
en och annan trall åt STIM



Rätt sjaskigt på en bakgård
till ett ruffarsläktes hus
för här bor kärva existenser
liksom kattor och nån mus


Är väl nåt visst me kåkar
som har charmen kvar likt vår
för här trivs folk av bara fanken
hoppas kulthuset består




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av BenGust VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-22 12:32



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Och Ultrahuset i Handen...
2018-08-04

  Larz Gustafsson VIP
Ja, det fanns ju en schlager om en kåk..."34:an" med Per Myrberg, eller, som originalet heter "This Ole House".


Jag är själv med i STIM.
2018-07-22

  HenrysDotter
Spännande med kåkar som denna och dessutom unikt,du skildrar det fantastiskt bra,jag ser hela bilden framför mig.
2018-07-22

  Öknens Ros VIP
Tänker på melodin "34:an" när jag läser dina rader.
2018-07-22

  Viksten
Härligt flöde och
sting i din text
2018-07-22
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP