Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den litterära nörden

du låtsas vara litterär
läser James Joyce, Baudelaire,

Murakami, Rimbaud,
Carlos Ruiz Zafón

finkultur, kosher underhållning
men har du nån behållning

av den, eller är du en posör?
”Odysseus” tänker du läsa,
om det så ska bli det sista du gör

hur går det med din egna odyssé –
den till dig själv, du ska väl inte överge

den för all denna kultur du måste insupa
du får tagga ner lite nu om du inte ska stupa

ta dig ur den högkulturella fällan
läsa eller göra nånting lite lättare emellan




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-07-23 00:03



Bookmark and Share


  Annika Persson
Det var en gång ST Per som trodde att han hade en diabolisk ådra. Det har han också. I synnerhet när han hör andra använda språk. För det har han inget.
2018-07-23

  Larz Gustafsson VIP
Lyckligtvis har jag inte läst någon av de där, eller de andra som man FÖRVÄNTAS läsa (ryska klassiker t ex).

Men jag har läst Mao Tse-tung. Och framför allt har jag läst Bibeln.
2018-07-23

  Språk, hjärna!
Bravo!
2018-07-23

  Viksten
Härlig.text
Jag jublar
2018-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP