Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Doppet

Viken stilla under natthimlen
Syrsor spelar sin sång
Din gamla badrock
Kramar om mig ömt

Äntligen vaken

Undrar stilla
Varför kravlösheten måste bryta sig ur mitt bröst
Varje år
Varje semester
Som en slända ur sin puppa

Hjärnan så van
att mäta tiden
Planering och maximering
Att något brustit
Synapserna växer fel i hjärnan
Det
Tar kål på mig

Dödar mångfalden
Min mångfald

Ja och utan pollinering
Du vet
Det blir inte bra.

Bryter vattenytan
Slutligen
Försvinner och återvänder
Kylan i vattnet
Värmen i luften
Alltsammans på min hud

Känner

Att jag är här nu










Fri vers (Fri form) av Aaxel
Läst 153 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-23 16:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel