Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar i tidig måndagsmorgon




Missnöjsamhet
är en avgörande faktor

när den
som kör Rolls-Royce

inte känner sig gladare

än den
som kör EPA-traktor




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2018-07-23 10:40



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Så sant....tänkvärd text!
2018-07-30

    Peter Söderqvist
Kanske är det så. Dystert i så fall.
2018-07-29

  Feminaz
Att känna tacksamhet och förnöjsamhet är en gåva, ja Hur erövrar man den? Du fångar ngt viktigt i din text!
2018-07-26

  Blått Norrsken VIP
Bravo !!! Längtan är en känsla liggande i rikedom .
2018-07-25

  Lars Hedlin
Money cant by you love!
2018-07-25

  MALVAA VIP
lyckan har ingen sekt

lyckan kan fattig få precis som rik

det spelar ingen roll
det som gäller trygghet runtomkring

2018-07-25

  StinaJ VIP
Lycka inte köpas för pengar och inte heller glädjen i livet. Kanske en bidragande orsak ?
2018-07-24

  Peter G VIP
Nej lyckan går inte att köpa, ej heller kärlek, det finns väl ändå nån slags rättvisa i det! :)

Kloka tankar du delar!

2018-07-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärd text! Visst vill ingen var fattig. Men lyckan sitter inte i förmögenheten.
2018-07-23

    ej medlem längre
Det verkar nästan som de rika är mera missnöjda än de fattiga.
2018-07-23

  M.Eta
Bra reflektion, rikedom är inte ett måste för lycka!
2018-07-23

  Olof Lagerhorn VIP
Roligt och bra med påståenden som stimulerar till reflektion. "Missnöjsamhet" kan vara en viktig faktor i ditt exempel; men det kan förstås finnas fler bottnar och orsaker.
2018-07-23

  Niliboy
Ja, inte får man som rik vara missnöjd,
Men det är nog för att de inte förstått att störs är glädjen.

Insp. Dagens dikt 23/7
2018-07-23

  Lottie Ålhed VIP
Håller med Pengar är inte allt men inställningen gör en hel del
2018-07-23

  Öknens Ros VIP
hög status är ingen garanti för lycka.
2018-07-23

  Maria Sundelin VIP
Mycket vill ha mer istället för att hitta glädjen i det de har
Kramar
2018-07-23

  Fulbergarn
Och den får pizzan att smaka sämre
2018-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP