Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vad värmen gjort med vår sommar, hösten övervintrar, vintern våras...


Balkonghäng

 

livet är en skugga

den jagas av solen

värmen beslöjar

vad som ska täckas 

med blomsterhäng

 

sandens massa vilar

lätt flyger vinden ...

sandkornen befriade

fastnar fångade i sko

följer med hem i natten

 

sakta gryr dagen het

nattens svalka förbi

balkongen prunkar

ömsom vissnar ned

vatten släcker sorgen

 

öde skärens trädkronor

hösten visar gult kort ...

sakta retirera från solen

saktmodigt duscha kallt

vaknar av nattens svalka

 

i en stormvirvel sugas ned

vimla omkring vilsen i dagen

humlor bin döda vid vägrenen

jag hyllar sommar och glädje

men torkan tar mig samman

 

vädrets makter rår vi icke på

badstigen leder till sjöbotten

algblommningen briserar grön

fiskdöden överväldigar, sorg

tärnans ungar svälter ihjäl...

 

kunde varit ovetande om detta

men jag hade sökt mig utåt ...

strävat mot horisonten men ack

fann en värld i brand, en sotsvart

verklighet som är verkligt svart

 

sakta slutar tårarna fall

hjärtats muskel lugnas

skönhetens blomster

de tröstar mig ...

om än klent

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-26 12:37



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Fin rytm i texten nästan som om den rimmade.
Färden genom betraktarens upplevelser är spännande.
2018-07-29

  Johan Strömstedt
Som en poetisk fjäril far du genom
ett bildspel skapat av dina ord.
Du dyker ner och betraktar och låter läsaren få följa med på din känslosamma resa. Mycket fint!
2018-07-27

  Blått Norrsken VIP
Väldigt fint skrivet i en verklighet som svider och gör ont .
2018-07-26

  Poeten Salvador VIP
Min balkong har söderläge. Jag gissar att det är 45° där
2018-07-26

  Ewa-Britt Nilson VIP
S å det är
O c h värmen bär
L åga på låga här
S om oss förtär
T åras borde mark
R ättvist även park
Å ge liv uppåtspark
L ängtar efter dopp
E när min kropp
N u är ur topp... .. .
Jag saknat Dig här!
Hela tiden!
Ha det bara
ett: Gott!
2018-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP