Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är inte ens kul

Det här är
inte ens kul
påstår tonåringen
indignerad
och får medhåll
av herr och fru
Curling
och en medioker
sidekick med
diktarambitioner

som ett litet sidospår
skriver sagde diktare
under pseudonym
götebörjaren
prosa fortare än
ett skenande
x2000
Sthlm-Gtbg
men diktar betydligt
långsammare
men eftertänksamt
och alltid rimmat
som i retur Sthlm

det där var inte ens kul
reagerar våra fina ungdomar
men dom ser ut att ha väldigt kul
utbyter menande blickar
jag kan höra orden
döda göteborgaren
men känner mig aldrig hotad
eftersom jag inte kommer
från götet och alltid skämtar
under pseudonym som nu
och GAJS
rimmar på bajs

vad gör ni med våra
fina ungdomar
när deras liv inte ens
är kul när de inte ens kan
ta till sig ett göteborgperspektiv
jag vet jag vet det är vi som
har lärt dom att dom hela tiden
ska begära tillgång till minst
den underhållning som
ligger på deras
curlinglista
visst är det bra
det är ju bara dom
som kan avgöra
om humorn är godkänd
visst är dom duktiga
dom gör egna listor
på vad vi som förebilder
bör se till att få gjort
och på vad dom inte ska
behöva göra som kan
störa deras känsla av
att vara underhållna
av skrattsalvor våld
lustmord otrohet
överkonsumtion av
otillåtna preparat
underhållning
som alltså snarast bör
sparkas igång
vi håller under
då kör vi säger vi
och dom svarar
det här är inte ens kul
vi har sett till
att det finns
teknik för varje
situation i livet där dom
ska underhållas våra
fina ungdomar
i den för stunden
spontant prioriterade
tekniska lösning
som bjuder minst
motstånd och skulle
ändå motstånd dyka upp
är det bara för det lilla livet
med hela sin framgångssaga
framför sig att skrika rakt ut
DET HÄR ÄR INTE ENS KUL
och då refererar dom till den
normalnvå som vi kommit
överens om att livet åtminstone
ska vara när man är runt 40

KUL!




Fri vers av Petter Wingren
Läst 295 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-07-27 04:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren