Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flytande utanför glasrutan


Nissan flyttar svart bläck och klirrande silver
mot mynningen. Vattennivån är så låg
att de stulna cyklarna, vräkta och drunknade,
lyfter sina styren över ytan. 

Det är lätt att försvinna i bläck.
Det svåra är att bli funnen.
Jag finkammar med pennan
i jakten på gnetter. 

Tillsammans med det färska gräset
dansar maskrosorna en ren dans.
Blåsten kammar deras ystra hår
och de av billigt vin rundfotade bänkbröderna
           får samma frisyr. 

Svävande måsar med uppvind under vingarna.
Jag önskar att denna penna kunde flyga
lika fritt, lägga sina fläckiga ägg i redet
och försvara dem med sitt liv.

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 329 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-07-27 10:10



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Gillar när du skriver om det du ser...bildrikt och bra...
2018-09-26

  Stanley Rydell
Om drunknade cyklar kan lyfta sig, då kan pennor flyga, verkligen!
2018-07-28

  Jaseph
Den här dikten övertygar mig från första stund. Det är nog den där härliga blandningen av naturlyrik och belysning av skrivprocessen. Nissan får vara Nissan med nedkastade cyklar, människor på sniskan och lätta måsar, men Nissan är också bläck ock silver. Andra strofen förenar högt och lågt. Först poesin i ett nötskal på
två rader. Därefter poesins gnetande...Sluttonen i dikten är sällsynt välfunnen.
2018-07-28

    ej medlem längre
Du gör tillvaron tydlig genom dina ord. Hjälper läsaren att se saker och ting med nya ögon. Gillar särskilt mycket blåsten som kammar maskrosornas hår och ger de vinpimplande bänkbröderna samma frisyr. En syn för gudar!
Om slutet kan jag bara säga att din penna redan lärt sig flyga, Stefan!
2018-07-28

  TrollTörnTrappan VIP
Högt och lågt... blandas tungt men ystert virvlande.... i hårdcyklad kamp eller lyriskt samspel?!
2018-07-27

  Viksten
Fantastiskt välskrivet
Bra
2018-07-27

    Sefarge VIP
Upptäckandet
Av dolda gärningar
I poesins tjänst
Göör bra skrivet!
2018-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson