Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nedskräpning

en bekant till mig
samlar tomburkar och –flaskor
och förtjänar rätt bra på det

en idé – kunde man inte
börja få pant för plast också?
plast är ju ett stort problem

var finns den plats på vår jord
dit ingen människa ännu
har hunnit och skräpa ner?

när man går ut i skogen
eller åker ut i skärgården till de mest öde platser
tror man ju att man ska hitta orörd natur

men vart man än kommer
så få man se plast, cigarettfimpar,
tomburkar och –flaskor

hur jävla svårt är det?
hur svårt är det att ta sitt skräp med sig?
man blir bara så ledsen

och nu börjar blågröna alger
bli ett allt större problem
man kan inte längre simma på en del platser

hur långt ska det gå innan vi fattar
att allt detta slår tillbaka mot oss själva
att vi själva bokstavligen
får äta upp det vi skräpar ner naturen med?




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-07-27 13:18



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
På 70-talet fanns det ovala klistermärken med ett mycket enkelt och relevant budskap: Håll Sverige Rent, att det ska vara så svårt...
2018-07-27

  Larz Gustafsson VIP
Finkammade man Östersjöns botten skulle man i så fall kunna göra sig en förmögenhet.

Folk som skräpar ned ska ha spö. Och jag menar det.
2018-07-27

  Annie b'larsson VIP
Ja, jag kan bara hålla med. Det ser för ******* ut!! Men jag har också en bra idé. Låt poliser patrullera och ta dem på bar gärning när de skitar ner. Så får de som straff att gå runt i sin stad och plocka upp efter sig.
2018-07-27

  thyra
Viktig fråga och ett bra förslag!
2018-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP