Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ja se drömmar. bilden är lånad på google


Nattens ängel

Jag vaknar till av ett ljud

som låter likt lavetter på kinden

och jag ser att fönster luckorna har

slagits upp, nånting där ute fladdrar

till i vinden som är som viskningar

ifrån ditt förflutna och jag ser bara dimman

som lättar ifrån sjön likt gamla vålnader

som vilar här, ja dom har sett till så att jag

vaknar, jag stänger till fönstren, men jag

fryser och  känner mig som en istapp

 

I mörkret stapplar jag tillbaka till min säng

likt en tillflykts plats där jag kan gråta ut, eller

vara en observator till livets hemligheter eller

ligga i bakhåll, känner mig trygg här

men vet inte för hur länge.

 

Det fladdrar till igen i mitt sovrum

och jag kisar till med mina ögon

och ser borta till vänster, en skinande

ryttare i silver dräckt..

som en ängel vid min sida.

Samtidigt som jag känner kärlek.

 

Hon ber mig följa med henne ut genom

fönstret och bort över naturen

där stormen haft städning

vi svävade upp jätte högt

och hon sa åt mig att  jag kunde vara lugn

det regnar inte ovan molnen.

 

Jag slogs av det vackra likt leenden från skyn

och hon fick mig att fälla ut mina vingar

åh! i livet har det funnits så många sorger

och tråkigheter, men det är oftast jag själv

som stått för dom jag har haft så svårt för att le

när jag bara vill gråta och så ledsen när jag

ej vet var tårarna tar vägen.

 

Hon sa:

Jag tänkte vi skulle följa bäckens färd neråt

för att jag vill visa dig vart dina tårar tar vägen

och blir till liv.

 

Jag tänkte vi skulle följa solens strålar

över gräs och berg

för jag vill visa dig att det väl fins ljus i horisonten.

 

Jag tänkte vi skulle följa fåglarnas flykt i vinden

så att jag kan visa dig att fåglars sång

är den vackraste musik i dina öron och ger glädje.

 

Jag vill visa dig cirklarnas expanderande

på vattenytan efter en kotte ramlat i

för att visa dig att kärleken likaså är oändlig i ditt hjärta.

 

Jag tänkte vi skulle hålla hand och följa den

pulserande mänskliga strömmen på gågatan

för att visa dig att du är inte ensam om ett mål.

 

Jag tänkte mitt kära skyddsbarn att jag skulle följa dig

i dina fotspår för att se till att du är lycklig och frisk

jag lämnar dig tillbaka nu att ta till dig av kärlek.

 

Jag vaknar och håller mig själv i handen

för att möta och ta farväl av mina inre demoner

och ta mig ann den nya dagen, den nya tiden.

 




Fri vers av Lasseman VIP
Läst 520 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-02-09 16:49



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En mycket bra text full av känsla och liv! :)
2019-02-11

  ResenärGenomLivet VIP
Tänk att en dröm kan ge så mycket, det måste kännas riktigt gott...fint berättat...
2019-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP