Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

aldrig för gammal att lära...


ensam i bastun
som inte hunnit bli het
passade jag på
att göra tai-chi

in steg en mager kvinna
som såg bister ut
men jag andades djupt
och fortsatte tills min rörelseform var slut

då suckade hon och log stort
och sa: Oh, det var vackert
kan vi göra det tillsammans

och hon fick långa vackra armar
och energi ända ut i fingertopparna
- sedan tog vi oss en kalldusch!

hon var 88år, sa hon
det bugade jag mig för

och frågade efter receptet
på hennes vigör;

Jag brukar säga att duscha kallt
hjälper mot allt -
men sa hon med glimten i ögat;
Nu vet jag att tai-chi
hjälper mot melankoli!







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-07-28 20:45



Bookmark and Share


  Anya VIP
Åhh så fint. blir så glad när jag läser. Livsluft och bejakande av livet. Tycker mycket om din nya bild också. Du är en vacker kvinna.
2018-07-30

  Kungskobran VIP
Fint skildrat
2018-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP