Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


95 år och älskar Jussi


Vi spelar lite Jussi

När dina ögon är sådär tomma
Med lite rödspränge och var
I ögonfranskanten
När dina kinder är stela
Och munnen inte glad
När dina strumpor ligger kvar
På sängen
Och överkastet skrynkligt
När du inte vill öppna fönstret
Du är rädd för stora fjärilar
Insekter som kommer in
Surrar och inte syns
När allt känns hopplöst
Och du vill inte leva
Lilla mamma
Då spelar vi Jussi Björling
Högt

Till Havs
Du är min hela värld

Och då
Då lever du hela livet igen
Lilla mamma






Fri vers av Sommarina VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-07-28 22:35



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
När den ena varmt tar hand om den andra - det går ända in i hjärteroten. Vackert diktat!
2018-10-23

  Anya VIP
Så fin homage till sin mamma. blir rörd och glad av att läsa.
2018-08-13

  Lars Hedlin
Texten berör inom....
2018-08-08

  Marita Ohlquist VIP
Blir berörd av det underbara avslutet på texten!
2018-07-30

  in effigie VIP
vacker värme...
2018-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina VIP