Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är verklighet och varför?

Drömmer vi om drömmen eller drömmer drömmen om oss?




Övriga genrer av Mayssa
Läst 252 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-07-29 00:53



Bookmark and Share


  Mayssa
Tack att du delar med dig av dina tankar :)
2018-07-29

  Gunnar Hilén VIP
Att drömma skulle då betyda att vi ger upp och överlämnar oss i något annat som får styra oss. Vi lämnar över ansvaret för vårt liv...
2018-07-29

  Gunnar Hilén VIP
Verkligheten visar sig för oss i form av livet. Verkligheten = livet. HUR det gestaltar sig för oss beror på våra tidigare upplevelser och tankar om det. Vi skapar Bilden av Livet genom dessa våra tolkningar. Om vi inte står ut med dessa våra egna tolkningar kan det vara skönt att tro vi drömmer och att vi en dag ska vakna. Eller dö. Utsläcka Verkligheten. Jag tror att om vi känner oss som subjekt = den som styr, behöver vi inte tro att vi drömmer. Men är vi objekt vill vi sova och drömma eller drömma hela tiden.
2018-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Mayssa
Mayssa