Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förälder

Jag övade mig varje dag
på att släppa taget
att låta varje ny fas ha sin egen tid
och inte hålla fast vid det som varit

Ibland lyckades jag bättre
och ibland sämre

Jag övade inte på att vara den perfekte föräldern
Jag övade på att vara jag
övertygad om att den bäste föräldern jag kunde vara
förutsatte att jag var jag
inte någon annan

ibland misslyckades jag att vara jag
ibland blev det misslyckat när jag verkligen var jag
men jag tror inte det hade blivit bättre
om jag försökt vara någon annan

Jag övar mig fortfarande på att vara jag
på väg in i livets nästa fas
präglad av mer samtidighet än tidigare
där döden gör sig påmind allt oftare

Kanske borde jag nu skifta fokus
öva mig i vad jag vill vara jag i
Kanske borde jag haft det fokuset långt tidigare




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 577 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-29 22:45



Bookmark and Share


  Autonomous
Vilken tur att du är den bästa föräldern jag någonsin hade kunnat önska mig. Men att hitta fokus och sitt jag tror jag ändå är en resa som pågår genom hela livet..
2018-10-20

  ResenärGenomLivet VIP
Tror nog att de flesta kan känna igen sig här...finns det verkligen någon som är perfekt, vad man nu menar med det...tänkvärt...
2018-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)